You are here
Home > локално > Општина Центар собра 20 тони ѓубре околу контејнерите, од тротоарите и улиците

Општина Центар собра 20 тони ѓубре околу контејнерите, од тротоарите и улиците

Стари кревети, столици, мебел, облека беа собрани во акцијата за чистење и ослободување од шут на територијата на општина Центар. Шутот се собираше на улица Топанска, Киро Крстевски Платник и Антонио Грубишиќ. Собрани се 20 тони отпад.
Општина Центар апелира до граѓаните да не ги оставаат старите и непотребни работи на недозволени места за да не се создаваат мали депонии во центарот на Скопје.

Leave a Reply

Top