You are here
Home > локално > За влегување во црквата Св.Андреа на Матка се наплаќа влез од 60 денари

За влегување во црквата Св.Андреа на Матка се наплаќа влез од 60 денари

Се наплаќа влез во некои од верските објекти во Скопје, се жалат туристите.

Последниве неколку денови, низ социјалните мрежи се прошири една слика, каде јасно се гледа, дека за влегување во црквата Св.Андреа на Матка, се наплаќа влез од 60 денари.

Верниците револтирани велат дека разбирливо е по музеите и културно историските знаменитости да се наплаќа, но несфатливо е како може да се наплаќа по цркви каде луѓето самоволно доаѓаат.

Со овој начин луѓето наместо да се привлекуваат да одат по верските објекти се прави истите да се оддалечуваат од нив.

Ова не е пример само во оваа црква, бидејќи во поголемиот дел од црквите во Охрди се наплаќа влез, а особено за странците, каде картата е дупло поголема. Пример ако за домашни гости карта е 30 денари, за странците картата чини едно евро.

Leave a Reply

Top