You are here
Home > 2018 > September

Не ги миете рацете правилно: Прочитајте ги овие факти и променете ја навиката која ви го ризикува здравјето

Најново истражување во САД покажало дека 97 отсто од луѓето неправилно ги мијат рацете и тоа претставува проблем, кој може да предизвика ширење на бактериите на предмети, а потоа и на други лица. Според американското Министерство за земјоделство, кое го спроведе ова истражување, луѓето не ги исполнуваат потребните услови за правилно

EcoEntrepreneurship = The Change is Green

Во периодот од 11 до 20 септември, група од 60 лица, кои доаѓаат од 6 различни земји, се здружија во Карлстад, Шведска, со главна цел - да поддржат споделување на добрите практики низ целиот свет и да предизвикаат интерес на учесниците да применат нови знаења, да практикуваат и развиваат сопствени

Официјално: Шекспир не си ги пишувал сам драмите!

Меѓународен тим од 23 научници одлучи да ја оцени работата на Кристофер Марлоу по драмите на Шекспир доволно темелно, за да биде прогласен Марлоу како коавтор во претстојните изданија на Шекспировите дела, објави „Индипендент“.Името на Марлоу ќе биде внесено на насловните страници на првиот, вториот и третиот дел на „Хенри

Појадок кој ги „пржи“ калориите!

Започнете го денот со вкусен оброк кој изобилува со омега 3 масни киселини. Тушт е горчлива и солена билка која често се користи во медитеранската и индиската кујна. Половина шолја тушт содржи повеќе од 1.000 IUs витамин А, што ja прави најевтината здрава храна на светот. Од друга страна, јајцата, збогатени

Нова Генерација спроведе работилница и ширење на резултатите за проектот “Neets in Need” во соработка со Lighthouse Hostel

Младинската Организација Нова Генерација спроведе работилница и ширење на резултатите за проектот “Neets in Need” во соработка со Lighthouse Hostel.  На хххх е одржан вториот дисеминациски настан, на кој учество земаа повеќе од 15  млади луѓе. Настанот се одржа во просториите (салата за конференции) во Lighhouse Hostel. На настанот учествуваа млади

Младинска размена ЕДНАКВОСТ одржана во Прага, 1-8 Септември 2018

Во периодот од 01-08 септември, 2018 година во градот Прага, Република Чешка беше имплементирана младинската размена "ЕДНАКВОСТ". Проектот е finansiran од програмата Еразмус плус и беше имплементиран од норвешката организација "Интермецо Унгодом". Учествуваа 56 лица, кои доаѓаат од 8 различни земји (Норвешка, Турција, Македонија, Данска, Естонија, Чешка, Франција и Литванија), со

ЛИЦЕТО Е ОГЛЕДАЛО НА ЗДРАВЈЕТО: ШТО ОТКРИВААТ ПОДОЧНИЦИТЕ, ЦРВЕНИЛОТО, ИСПУКАНАТА УСТА?

На лицето се гледа се: дали имаме проблем со органите за варење, дали е преоптеретен црниот дроб, дали дошло до нерамнотежа на хормоните, имаме ли премногу отрови во организмот… Темни подочници Иако тоа може да биде и генетски наследено, почесто станува збор за нездрав начин на живот – недоволно внесување на вода,

Кои се NEETs in NEED?

Кои се NEETs in NEED?  Токму на ова прашање одговор се трудеа да дадат младинските работници членови на организациите: АУДЕЛЕ од Монтевидео, Уругвај Академија на Успехот од Стара Загора, Бугарија Младински Совет Нова Генерација, од Скопје, Македонија и Центар за Одржлив Развој од Јанина, Грција Тие неколкупати се сретнаа, дискутираа и беа учесници на тренинг

Top