You are here
Home > 2018 > November

АНЃУШЕВ: Здравјето на граѓаните нема цена, Југохром ќе работи кога ќе стави филтри

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, на денешната собраниската седница посветена на пратенички прашања, рече дека Југохром ќе проработи откако и само кога ќе се постави филтер. Со тоа вицепремиерот Анѓушев, вклучително и Владата на Република Македонија, на прво место го ставаат здравјето на граѓаните

Најмистериозната книга од средниот век наскоро ќе биде достапна за јавноста

Една од најенигматичните книги во светот ќе се репродуцира во Шпанија, а станува збор за Ракописот на Војнич, напишан на средновековен пергамент, на јазик кој ни најголемите криптографи во светот никогаш не успеале да го дешифрираат.Стотина истражувачи го минале својот живот обидувајќи се да ја дешифрираат таа мистериозна книга со

Младинска Размена во “Open the doors. Go Outdoor” во Нистед, Данска

Во периодот помеѓу 11 Октомври – 18 Октомври, 2018 година 8 млади учесници од Младински Совет Нова Генерација учествуваа на младинската размена “Open the doors. Go Outdoor” која се одржа во Нистед, Данска. Останати земји партнери на проектот беа: Турција, Данска, Романија, Бугарија и Франција. За време на размената

Зачини во маслиново масло

За да ги зачувате свежи зачинките и да ги имате во секое време, ви предлагам една убава идеја која ја најдов на интернет. Ќе можете да ги имате свежо зачувани и кога не им е сезоната. Одлична идеја за додаток во медитеранската кујна. Можете да ги користите како зачинето масло, можете да го

Младински Совет Нова Генерација ги сподели информациите за проектот “NEETs in NEED” во Скопје

Денес младите имаат многу можности да ги подобрат своите капацитети и да избегнат да бидат NEETs (Not in Employment,  Education or Training). Главната цел на проектот NEETS во NEED е активирање на неактивните млади. Ова е проект финансиран од Еразмус плус и е составен од неколку активности. После активностите имплементирни 

„Зелена алтернатива“ бара легализација на канабисот

Дилер на дрога или хуман човек што се грижи за здравјето на луѓето? Случајот на Филип Достовски отвори многу дилеми околу состојбата со легализација на канабисот во земјава. Основачот на здружението „Зелена Алтернатива“ денеска седна во обвинителна клупа откако пред две години полицијата во неговиот дом запленила див коноп. Од него

Top