You are here
Home > здравје > Овој дел од телото обично го прескокнуваме при туширање, а има најмногу бактерии!

Овој дел од телото обично го прескокнуваме при туширање, а има најмногу бактерии!

Постојат некои делови од телото кои луѓето едноставно понекогаш ги прескокнуваат при миење или туширање, а се вистинско легло на бактерии и нечистотии.

Тие бактерии, ако не се отстрануваат секој ден, може да бидат опасни за здравјето.Еден дел од телото, кој понекогаш, од необјасниви причини се прескокнува е – папокот.

Во него се насобира пот, влакна од гардероба, мртви делови од кожата, остатоци од сапун и други нечистотии, така што доколку овој дел од телото не се мие редовно и темелно, е рај за разни микроорганизми кои освен непријатен мирис, може да предизвикаат различни инфекции.

Експертите препорачуваат секојдневно миење со благ сапун и вода, а може да ви помогнат и стапчиња за уши.

Leave a Reply

Top