You are here
Home > актуелно > ВНИМАВАЈТЕ: Полицијата казнува на секој чекор, пајакот не може да постигне

ВНИМАВАЈТЕ: Полицијата казнува на секој чекор, пајакот не може да постигне

Најавата дека Министерството за внатрешни работи на Македонија ќе ги засили контролите во сообраќајот донесуваат и многу казни, и тоа во просек над 100 казнени глови издадени дневно само на територијата на Скопје за една недела. според податоците од билтените на МВР, во периодот од 22 до 28 јуни годинава само во Скопје биле издадени 763 мандатни платни налози.

Најмногу работа имала пајак службата која подигнал 354 возила.
Во овој период дури 554 возачи биле фатени за брзо возење, а 110 возеле во алкохолизирана состојба.

Полицијата не им прогледува низ прсти ниту на пешаците па за само три дена 34 пешаци биле казнети бидејќи не ј аминувале улицата на пешачки премин или пак минувале на црвено светло.

Еве ги казните за сообраќајните прекршоци што се прават и колку ќе ве чини ако не се придржувате на правилата.

ПОЛИЦИЈАТА ИМА ЗАСИЛЕНИ АКЦИИ: ЕВЕ КОЛКУ СЕ КАЗНИТЕ ЗА БРЗО ВОЗЕЊЕ

АКО ВЕ ФАТИ ПОЛИЦИЈА: КОЛКУ ПОВЕЌЕ ПРОМИЛИ ВО КРВТА – ТОЛКУ ПОВИСОКА КАЗНА

Leave a Reply

Top