You are here
Home > култура > „Поздрав од Скопје“ во Сараево

„Поздрав од Скопје“ во Сараево

Со оркестарот на Сараевската филхармонија диригираше маестро Иван Еминовиќ.

„Башчаршиски ноќи” се најголемиот културен настан, односно летен фестивал на културата во Сараево, Босна и Херцеговина. Со домашните ансамбли и солисти, со гостувањето на многу европски и меѓународни уметници, секој јули станува вистински центар на културата, а целиот град е во специјална фестивалска атмосфера.

Leave a Reply

Top