You are here
Home > актуелно

Младински Совет Нова Генерација ги сподели информациите за проектот “NEETs in NEED” во Скопје

Денес младите имаат многу можности да ги подобрат своите капацитети и да избегнат да бидат NEETs (Not in Employment,  Education or Training). Главната цел на проектот NEETS во NEED е активирање на неактивните млади. Ова е проект финансиран од Еразмус плус и е составен од неколку активности. После активностите имплементирни 

Нова Генерација спроведе работилница и ширење на резултатите за проектот “Neets in Need” во соработка со Lighthouse Hostel

Младинската Организација Нова Генерација спроведе работилница и ширење на резултатите за проектот “Neets in Need” во соработка со Lighthouse Hostel.  На хххх е одржан вториот дисеминациски настан, на кој учество земаа повеќе од 15  млади луѓе. Настанот се одржа во просториите (салата за конференции) во Lighhouse Hostel. На настанот учествуваа млади

Младинска размена ЕДНАКВОСТ одржана во Прага, 1-8 Септември 2018

Во периодот од 01-08 септември, 2018 година во градот Прага, Република Чешка беше имплементирана младинската размена "ЕДНАКВОСТ". Проектот е finansiran од програмата Еразмус плус и беше имплементиран од норвешката организација "Интермецо Унгодом". Учествуваа 56 лица, кои доаѓаат од 8 различни земји (Норвешка, Турција, Македонија, Данска, Естонија, Чешка, Франција и Литванија), со

Кои се NEETs in NEED?

Кои се NEETs in NEED?  Токму на ова прашање одговор се трудеа да дадат младинските работници членови на организациите: АУДЕЛЕ од Монтевидео, Уругвај Академија на Успехот од Стара Загора, Бугарија Младински Совет Нова Генерација, од Скопје, Македонија и Центар за Одржлив Развој од Јанина, Грција Тие неколкупати се сретнаа, дискутираа и беа учесници на тренинг

Ѓоргиев: По сѐ што направивме за Македонија, барем ја заслужуваме вистината!

Капитенот на македонската одбојкарска репрезентација, Никола Ѓоргиев излезе со статус на Фејсбук по скандалот во Тарагона, во кој одбојкарите се во главна улога. Македонските одбојкари поради недисциплина, нарушување на јавниот ред и мир, порано од предвиденото се враќаат во Македонија. Ваквата одлука ја донесе МОК по жалбите што пристигнале од другите

Отворање инфо-центар за параглајдинг и авантуристички туризам во Крушево

Инфо-центар за параглајдинг и авантуристички туризам ќе биде отворен денеска во Крушево. Со отворањето на инфо-центарот, туристите ќе можат на едно место да добијат информации за параглајдерство, за достапните тури за авантуристички туризам, туристички водичи, информации за сместувачките капацитети во градот и останатите активности кои се достапни во Крушево. Инфо-центарот ќе

Пијалоци на кои се сеќаваат старите скопјани: Сода-вода, лимонада, газоза, клакер, боза, салеп

Освен водата како неопходен пијалак, се пиеле и алкохолни и безалкохолни пијалаци. Најсакани пијалаци на скопјани биле сода-вода, лимонада, газоза, клакер, боза, салеп, кафе, чај, пиво, вино и ракија. Сода и лимонада се произведувале во претпријатието “Вардар” на Д. Поповиќ и Ј. Младеновиќ, во лимонадџилниците на Методи Х. Зафировиќ на

Гори автобус број 24

На последната постојка на линијата број 24 во моментов гори автобус во Скопје, објави МКД. Во тек е интервенција на две противпожарни возила. Повеќе информации по завршување на интервенцијата.

Младински Совет Нова Генерација го одржа вториот дисеминациски настан од проектот “Less opportunities + Media tools = Better opportunities”

На ден 13.08.2018 година, во просториите на Волонтерски центар, Младинскиот Совет НОВА ГЕНЕРАЦИЈА го одржа втората дисеминациска средба за презентација на резултатите од проектот “Less opportunities + Media tools = Better opportunities” кофинансиран од Ерасмус+ програмата. На средбата присуствуваа 15 млади луѓе, младински работници, младински лидери и експерти за неформално

Младински совет Нова Генерација одржа Презентација на проектот “Less Opportunities + Media Tools = Beeter Opportunities” и Ерасмус+ програмата на Младите во Скопје

На ден 08.08.2018 година, во просториите на Волонтерски центар, се одржа првата дисеминациска средба за презентација на резултатите од проектот “Less opportunities + Media tools = Better opportunities” кофинансиран од Ерасмус+ програмата.. На средбата присуствуваа 20 млади луѓе кои беа дојдени со желба да научат повеќе за медиа алатките и

Top