You are here
Home > 2019 > July

5 причини за веднаш да почнете да возите велосипед

Додека кај нас е тренд  да се има превозно средство на четири тркала, во многу земји низ светот луѓето преферираат велосипед наместо автомобил.  Пролетните сончеви денови се идеална прилика да го извадите запрашениот велосипед од гаражата и да почнете да го користите како превозно средство до работа или како начин на рекреација. Но, ниту облачните

25 причини зошто диетите не ви делуваат

Ако јадете многу, а сте неактивни, очекувано е да се здебелите. Но, ако се трудите да живеете здраво и активно, често пробувате различни диети, но ниту една го нема посакуваниот резултат, веројатно правите една од следниве 40 грешки. Пред да се наполните со фрустрации, обидете се да ги коригирате овие постапки: 1. Јадете житарки за појадок Луѓето

„Increasing quality of activities targeting rural youth”, трета активност: А3 – тренинг курс во Лесковац – Србија

Проектот „Increasing quality of activities targeting rural youth” се одвива во периодот од 14. – 22.07.2019 во Лесковац, Србија. Овој настан е тренинг курс и претставува трета активност на истоимениот проект. Проект е финансиран од Европската Комисија преку програмата Еразмус + и имплементиран од невладината организација „Youth Workers Alliance Vranje“. Тренинг курсот вклучува учесници од

5 причини зошто сте постојано изморени

Легнавте на време и спиевте осум часа, но сé уште се чувствувате уморно и ненаспано? Немате желба и мотивација за ништо?  Би било логично да се чувствувате уморно по напорниот ден преполнет со обврски, но тоа не е секогаш случај. Постојат многу други работи кои ја трошат нашата енергија. Ова се

Increasing quality of activities targeting rural youth”, second activity A2- Study Visit in Fuglebjerg – Denmark, 14 – 22 June 2019

Project „Increasing quality of activities targeting rural youth“ has been co-founded by the European Commission through the Erasmus + programme and implemented by NGO „Youth Workers Alliance Vranje“. Project „Increasing quality of activities targeting rural youth“ has been co-founded by the European Commission through the Erasmus + programme and implemented by

Top