You are here
Home > 2019 > August

Намирници кои помагаат во борбата против дијабетесот

Здравата исхрана има голема улога во спречувањето на дијабетес тип 2. Познато е дека преработениот ориз би требало да го замените со кафеав, но има уште неколку намирници кои ќе ви помогнат да го намалите ризикот од оваа хронична болест или да ја држите под контрола доколку веќе ја имате. Лиснат

Предлог тренинзи за интровертни личности

Ако сте интровертна личност која сака редовно да вежба, тука ќе пронајдете мини листа на тренинзи идеални за вас… Сигурни сме дека не сте се чувствувале убаво на групните тренинзи на кои имате присуствувано, а особено кога сте морале да се поделите во помали групи за да направите некоја од вежбите. Затоа постојат вежби

Младинска размена на тема “Do It” одржана во Фуглебјерг – Данска од 06-13 август, 2019 год.

Младинска размена на тема “Do It” беше оддржана во период од 06 до 13 август, 2019 година во Фуглебјерг, Данска. Н размената учество земаа 60 учесници од 6 земји: данска, Литванија, Турција, Полска, Унгарија и Македонија. Од македонија 8 учесници и 2 тим лидери ја претставуваа организацијата Младински Совет Нова Генерација. Целта на овој проект

Младинска размена на тема “Fairness” одржана во Фуглебјерг – Данска од 18 – 25 Јули, 2019 год.

Во период од 18 до 25 јули 60 млади луѓе од 6 земји учествуваа на младинска размена на тема “Fairness”, која се одржа во Фуглебјерг – Данска. Од Македонија учествуваа 10 млади учесници од организацијата Младински Совет Нова Генерација, а останатите земји партнери беа: Англија, Данска, Литванија, Турција и Словенија. За време на размената

Не треба да се плашиме од модерната уметност

Книгата „Што гледаш?“ на Вил Гомперц, уредник за уметност во Би-би-си и некогашен директор на лондонската „Тејт галери“, низ приказна за 150 години на модерната уметност објаснува зошто од неа не треба да се плашиме, туку само малку подобро треба да ја разбереме. За да ја приближи уметноста до пошироката публика, авторот донесува интересни

Пиењето чај го намалува ризикот од глауком

Шолја топол чај не само што ќе ве стопли и релаксира во овие студени денови, туку и ќе ви ги заштити очите. Некои луѓе веруваат дека шолја чај на ден може да излечи многу работи, а изгледа тоа не е многу далеку од вистината. Едно неодамнешно истражување во Велика Британија докажа дека чајот го намалува

Top