You are here
Home > 2019 > October

Младинската размена на тема ”EU Future, Maybe” соедини 48 млади од 6 различни земји во Германија

Уште еден возбудлив проект заврши и испрати дома 48 учесници побогати со искуство, знаење, идеи, пријателства. Младинската размена ”EU Future, Maybe” финансирана од Ерасмус + програмот заврши, но позади себе остави многу траги. EU Flag. Cute happy girl with the flag of the European Union. Young teenage girl waving with the European Union flag in

Зошто да не го прескокнувате појадокот?

Кога бевте мали, сигурно вашата мајка постојано ви повторуваше дека појадокот е најважниот оброк во денот. Иако таа реченица ви е врежана во главата, веројатно често ви се случува наутро брзајќи да летнете низ врата без да ставите нешто в уста, или пак, велејќи си дека со прескокнување на појадокот ќе заштедите некоја калорија,

Младинска размена “Perform Culture” 11-19 Oктомви, 2019 во Дијабакир, Турција

Младинска размена “Perform Culture” , 11-19 October, 2019 во Дијабакир, Турција Младинската размена “Perform Culture” беше одржана во Дијабакир, Турција и во неа земаа учество 60 млади луѓе кои доаѓаа од: Норвешка, Шветска, Турција, Литванија, Полска и Северна Македонија. Главната цел на проектот беше да се срушат сите  бариери помеѓу младите со различно потекло и преку

Зошто е добро да поминувате барем 2 часа неделно во природа?

Престојувањето во природа, дури и во градскиот парк, 2 часа неделно, може значајно да го подобри вашето здравје и благотворно да делува на умот и телото. Според една неодамнешна студија, испитаниците што минувале 120 минути или повеќе во природа, биле во подобро физичко, но и психолошко здравје од оние што ретко или воопшто не уживале

Универзални животни лекции од најпродаваните книги на сите времиња

Низ годините книгите биле вистински духовни водичи. Тие нудат животни лекции, забава, едукација, бегство од секојдневниот живот, а некои од нив го промениле и текот на историјата. Во продолжение погледнете некои од најпродаваните книги на сите времиња, како и животните лекции што можеме да ги научиме од нив. 1. Серијалот „Хари Потер“ – Џ. К.

Се оддржа младинска размена “Throwback to Traditions, United through Sports” во Шведска

Младинската размена „Throwback to Traditions, United through Sports“ финансирана од Еразмус + програмата официјално заврши, но остави големи белези на учесниците и незаборавни спомени. 60 учесници од 6 различни земји се собраа 9 дена во кампот Bockaberg, Floda - опкружен со прекрасната шведска природа. 60 учесници имаа можност

6 видови храна што ќе ви дадат енергија наутро

Доколку не сте утринска личност, будењето рано и подготвувањето за работа може да ви биде вистински предизвик. Но, можете да си ги олесните утрата доколку го наполните вашиот фрижидер со намирници што ви даваат енергија. На овој начин, секое утро ќе можете да си направите појадок што ќе ви ја даде потребната енергија за

Top