You are here
Home > 2019 > October > 21

Зошто е добро да поминувате барем 2 часа неделно во природа?

Престојувањето во природа, дури и во градскиот парк, 2 часа неделно, може значајно да го подобри вашето здравје и благотворно да делува на умот и телото. Според една неодамнешна студија, испитаниците што минувале 120 минути или повеќе во природа, биле во подобро физичко, но и психолошко здравје од оние што ретко или воопшто не уживале

Top