You are here
Home > 2020 > March

‘Inspiration’ Младинска размена, 1 – 9 февруари 2020, Истанбул, Турција

Inspiration (Инспирација) е проект поддржан од Еразмус+ програмата којшто се одржа во Истанбул, Турција од 1ви до 9ти февруари 2020 година. Организацијата Младински Совет Нова Генерација од Република Северна Македонија беше партнер организација на проектот заедно со уште 5 други организации од Европа, и тоа: Турција, Велика Британија, Литванија, Латвија и Германија. Така, оваа младинска

Project “Increasing Quality of Activities Targeting Rural Youth”

Project „Increasing Quality of Activities Targeting Rural Youth“ has been co-founded by the European Commission through the Erasmus + programme and implemented by NGO „Youth Workers Alliance Vranje“. Partners are experienced youth organizations coming from North Macedonia (Next Generation), Montenegro (Mladiinfo Montenegro), Kosovo (OAPA), Greece (International Centre for Sustainable Development) and Denmark (Draft Copenhagen).  Key issue address

Младинска размена ‘My Culture – Traditional Games & Sports’ 10 – 19 Март 2020 – Лондон, Велика Британија

На 10ти март 2020 година, 60 учесници од 6 различни европски земји: Велика Британија, Република Северна Македонија, Србија, Романија, Полска и Турција завземаа учество во младинската размена ‘My Culture – Traditional Games & Sports’ во Лондон, имплементирана во рамките на Еразмус+ програмата. Проектот се фокусираше на употреба на спортските активности и

Младинска Размена ‘Our Rights, Human Rights’ 8 – 16 Јануари 2020 – Хвалсо, Данска

Од 8ми до 16ти Јануари 2020 година, 60 млади луѓе од Европа: Велика Британја, Данска, Литванија, Република Северна Македонија, Турција и Унгарија завземаа учество во младинската размена ‘Our Rights, Human Rights’ (Наши Права, Човекови Права), во Хвалсо, Данска. Преку најразлични неформално едукативни методи, како на пример, презентации, дискусии, креативни работилници,

Младинска размена “Screen Free”, 02 – 10 Mарт – Лондон, Англија

Еднонеделен проект, зaпочна на 2ри и заврши на 10ти Март, 2020, во Лондон, Англија. Учествуваа 50 млади претставиници на организации од 7 различни земји: Англија, Северна Македонија, Полска, Италија, Бугарија, Грција и Турција. За време на тие 7 дена, учесниците се запознаваа меѓусебно, постојано работеа на истражување на позитивните и негативните страни на

Младинската Размена На Тема ”WE CAN” ги собра младинските работници од 7 земји во Лондон

Одлично место опкружено со природа, 7 држави се дружеа, работејќи во мешани групи, создавајќи проекти - вака уживавме за време на младинската размена „We Can“ што се случи во Лондон во период од 20 до 28 февруари. Сместени во извидничкиот камп Paccar, учесниците доживеаја културно проширување на своето знаење, научија

Top